Продължете към съдържанието

Ползи от топматрака

  • 3 min read

За да не му е самотно? Вероятно. Но истината е, че подходящият топер ще подобри няколкократно съня ти. И ето ги 8-те причини да си вземеш висококачествен топ матрак днес.

Осигурява допълнителен комфорт

Колко мек е твоят матрак? Спиш ли удобно на него? Определено не толкова, колкото би спал, ако върху него имаше топ матрак. Топматраците https://deizibg.com/product/spalnya/matratsi/top-matrak-deizi/ повишават комфорта на матрака, осигурявайки още един допълнителен мек слой. И не, те няма да намалят твърдостта на матрака ти, ако твърдостта е това, от което се нуждаеш, защото имаш болки в гърба и подобни проблеми. Той е едни хубав, мек облак, който прави повърхността, влизаща в директен контакт с тялото ти, още по-приятна на допир.

-Не позволява проникването на телесни течности в матрака

Знаеш ли, че един възрастен човек може да произведе до 1 литър,  а понякога и повече, телесни течности (включително пот, слюнка, слуз и понякога, освен всичко, и мини капчици урина) само за една нощ? Повечето от тези течности лесно проникват в тънките слоеве на пижамата и чаршафите и се  абсорбират от матрака, като постепенно го развалят. Това не би станало, ако имаше топ матрак върху него!

Предпазва матрака от замърсявания 

Различни видове замърсявания, включително прах, мъртви кожни клетки и бактерии, също директно попадат в матрака, ако няма какво да им попречи. Да, имаш чаршафи, но те са прекалено тънки и нестегнато тъкани, затова се нуждаят от малко помощ. По-добре двама пазачи, отколкото един, нали? 

Подобрява хигиената на матрака ти

От казаното в горните параграфи е ясно защо е много трудно да поддържаш леглото си чисто. Да, винаги можеш да смениш и изпереш завивките, но най-важното е самият матрак да се запази чист. Не можеш да го изпереш в пералня и да го изсушиш в сушилня или да го изпереш на ръка – тогава трябва да го чакаш да изсъхне с дни. Затова най-добрата стратегия е да го предпазиш от замърсяване. Вземи си топ матрак, който лесно се изпира и изсушава!

Топ матракът помага при всякакви инциденти

Деца, които не могат още да се контролират и напишкват в леглото, възрастни хора с подобни проблеми, женски несгоди или вечеря с развалени скариди – на матрака ти могат да му се случат много ужасни неща. Дори не ти е хрумнало за това, но веднъж случи ли се, обикновено е прекалено късно. Топерът ти осигурява солиден среден слой, който да предпази матрака ти от тези инциденти, от които той иначе няма защита. 

Защитава от хлътване и пропадане

Матраците остаряват с времето, както и ние, различните материали също се изхабяват…Особено горните слоеве са чувствителни към износване, защото директно се притискат от тежестта на тялото. Ако използваш топ матрак, притискането се отразява от него, а не от покритието на матрака. Топерите много по-лесно и по-евтино се заменят от матраците.

Удължаваш времето на използване на матрака

Новият матрак означава голяма инвестиция за много хора, а след казаното по-горе, вече трябва да е ясно, че топ матракът може да удължи много живота на матрака. Така няма пак да ти се наложи скоро да обикаляш за нов матрак, пък и ще спестиш значително пари.

С топера средностатистическото легло се превръща в рай за сън

Не всички можем да си позволим лукса да спим на скъпи, висококачествени легла, матраци и чаршафи, които понякога струват цяло състояние. Но повечето от нас могат да инвестират в нов топер, който превръща средностатистическото, не твърде комфортно легло в приятно и уютно място за сън. Само си представи, какви чудеса може да направи топ матракът за леглото ти, ако имаш вече качествени спалня матрак и завивки…

Вижте още топматраци в нашия сайт: https://deizibg.com/product-category/spalnya/matratsi/