Продължете към съдържанието

ЦВЕТОВЕ В ИНТЕРИОРА 2020

  • 2 min read
Цветове в интериора 2020
Няма по-бърз или лесен начин да вдъхнете живот в дома си, от този да му подарите нов цвят на стените. Но изборът на цветове може да се окаже трудна задача – кое е модерно, как и къде ще стои най-добре, колко време ще запази свежестта си?

1. Дзен зона

Успокояваща и неутрална палитра от цветове, носеща усещане за топлина и уют. Изграждането на нежна комбинация от бледо зелени и земни цветове ще бъде топ визия в интериора. Тази естествена гама е лесна за прилагане, използване и пасва идеално почти във всяко помещение в дома. Основни цветове в тази гама са каменисто, бледо кафяво, розово-коралово и светло сиво. Тези цветове отлично се комбинират с естествени материали, като дърво и ратан, меки мебели в топли цветове и керамика с матово покритие. По-светлите цветове от палитрата са подходящи да бъдат използвани навсякъде, както в интериора, така и отвън. Акцент от тъмно кафяво или корал ще създаде настроение и изтънчена атмосфера.

2. Цветна експлозия

Дълбоките екзотични нюанси ще бъдат желани в обзавеждането и стените през 2020. Забелязва се тенденция в дизайна, наблягаща върху текстурата. Многото и различни слоеве в цветовете и мебелите привличат интереса и впечатляват. „Пикантни“ цветове като тъмно лилаво и розово в комбинация със златни акценти ще излязат на преден план и ще внесат спокойно усещане във вътрешните пространства. Ключови цветове ще са керемидено червено, бледо розово, плътно синьо и златно. Комбинират се добре с текстилни и меки мебели, естествени тъкани, керамика и ръчно тъкани материи. Тази цветова комбинация добавя свежа и уютна вибрация към интериора, а акцентите от месинг внасят нотка разкош.

Син интериор