ЦВЕТОВЕ В ИНТЕРИОРА 2020

Няма по-бърз или лесен начин да вдъхнете живот в дома си, от този да му подарите нов цвят на стените. Но изборът на цветове може да се окаже трудна задача – кое е модерно, как и къде ще стои най-добре, колко време ще запази свежестта си?
1. Дзен зона
Успокояваща и неутрална палитра от цветове, носеща усещане за топлина и уют. Изграждането на нежна комбинация от бледо зелени и земни цветове ще бъде топ визия в интериора. Тази естествена гама е лесна за прилагане, използване и пасва идеално почти във всяко помещение в дома. Основни цветове в тази гама са каменисто, бледо кафяво, розово-коралово и светло сиво. Тези цветове отлично се комбинират с естествени материали, като дърво и ратан, меки мебели в топли цветове и керамика с матово покритие. По-светлите цветове от палитрата са подходящи да бъдат използвани навсякъде, както в интериора, така и отвън. Акцент от тъмно кафяво или корал ще създаде настроение и изтънчена атмосфера.
2. Цветна експлозия

Дълбоките екзотични нюанси ще бъдат желани в обзавеждането и стените през 2020. Забелязва се тенденция в дизайна, наблягаща върху текстурата. Многото и различни слоеве в цветовете и мебелите привличат интереса и впечатляват. „Пикантни“ цветове като тъмно лилаво и розово в комбинация със златни акценти ще излязат на преден план и ще внесат спокойно усещане във вътрешните пространства. Ключови цветове ще са керемидено червено, бледо розово, плътно синьо и златно. Комбинират се добре с текстилни и меки мебели, естествени тъкани, керамика и ръчно тъкани материи. Тази цветова комбинация добавя свежа и уютна вибрация към интериора, а акцентите от месинг внасят нотка разкош.

Цветна експлозия

3. Ретро футуристична
Текущата тенденция на съчетаване на винтидж стил с футуристични щрихи ще проникне в интериора през 2020 г. В отговор на настоящите геополитически и климатични проблеми се появява защитно и подхранващо настроение в цветовете – не само за нас, но и за планетата. Изграждат се палитри в червено-оранжеви нюанси, които създават земно и луксозно усещане. Меките докосвания от минерално розово и зелено внасят баланс и спокойствие. Основни цветове са червено, минерално розово и нежно зелено. Комбинират се с мебели от естествени дървени материали и криви органични линии, както и с мебели от стомана с черни акценти. Природните тонове на тази палитра могат да се използват в целия дом.

Ретро футуристична

Опушените, хладни и приглушени сиво-сини тонове винаги са изключително популярни, но през 2020 г. най-голям интерес се очаква да привлече тъмно синьото, тъмно лилаво и зеленото. Сложните, дълбоки зелени, тъмни горски нюанси, синьо-зелени и живи маслинови тонове предизвикват голям интерес. Ключови цветове са маслено зелено, бледо зелено, опушено синьо и сиво. Комбинират се отлично с тъмно дърво и състарен метал. Тази гама не е натрапчиво доминираща и може да се използва във всички стаи и е подходяща за фон за цветни декорации и аксесоари в интериора.
Не е изненада, че зеленото ще продължи да царува върховно през 2020 г. – през следващата година то ще придобие дори повече популярност. Тази палитра включва различни тонове на нежно зелено и я контрастира с неутралните земни тонове. Палитрата е мека, свежа и фокусирана. Тези цветове внасят усещане за спокойствие и позитивност в пространството. Основни цветове са зелени свежи нюанси в комбинация  с бледо розово. Финални щрихи в тази цветова гама добавят естествените материали, сиви плочки, лен и рециклирани материи. Подходящи са за спални и за преходни помещения с плавен преход между външна и вътрешна среда.