Продължете към съдържанието

Тенденции в интериорния дизайн 2021

  • 3 min read

Както добре знаете, интериорният дизайн също се диктува от актуалните тенденции. Те не само правят домът ви красив и модерен, но също така ви помагат да внесете повече уют, хармония и настроение в обзавеждането. Вероятно ще се учудите, че вече започваме да мислим за тенденциите през  2021 г., след като до края на настоящата година остават още няколко месеца. Но това е отлична възможност за всички онези от вас, които искат да освежат дома си или пък са планирали основен ремонт на жилището си, да открият вдъхновение в най-актуалните тенденции, които ще завладеят интериорния свят през следващите 12 месеца.
2021 г. е решена да бъде по-добра и да изпрати неприятните спомени в миналото. Един от начините, по които ще го направи, са пъстрите и ярки цветове в интериора. Те влияят положително на настроението и подсъзнателно ни карат да се чувстваме по-щастливи и спокойни. Жълтият цвят ще има важно място в интериора. Може да ви изглежда плашещо, но има много лесни начини да приложите тази тенденция, без да бъде прекалено – например декоративни възглавници, завивки, картини и др.

Произведения на изкуството украсяват дома
Произведенията на изкуството и ръчно изработените предмети са отличен начин да придадете повече индивидуалност на пространството, така че то да кореспондира в хармония с вас и вашия начин на живот. Затова всякакви картини, статуи, декорации и занаятчийски предмети ще бъдат на почит в интериора.
Ако имате повече свободно време и изпитвате нужда да творите, още по-интересно ще бъде, ако вие сами създадете своите уникални произведения на изкуството, с които да украсите дома си. Използвайте всякакви нетипични материали и форми и дайте воля на въображението си. Ако пък не си падате по направи си сам проектите, в нашата колекция от аксесоари за дома ще откриете свежи и актуални предложения.

Естествените материали ни връщат обратно към природата
Тенденциите в интериора също яхват зелената вълна и насърчават използването на естествените материали в обзавеждането на дома. Дърво, естествен камък, плетива, ратан – всички те се съчетават отлично помежду си, придават уникална текстура на обзавеждането и ви пренасят в една мека и топла атмосфера.
Кухня, трапезария и всекидневна обединени в едно
Обикновено сме свикнали готвенето да е самотно занимание. През 2021 г. обаче отворените пространства вземат превес и ще бъдат изключително актуални. Обединете в едно кухня, хол и трапезария и социализирайте, докато приготвяте вкусна храна за своите гости.

Преди да преминете към трапезната маса , първо поканете гостите си на кухненския плот, комфортно заобиколен от бар столове, където те могат да се насладят на предястия и напитки, докато вие приготвяне основното меню.

Масите за хранене също са важен акцент в такъв тип пространство. Те осигуряват уют и комфорт, независимо дали сте подготвили малка семейна вечеря, или голямо парти с приятели.

Тези интегрирани пространства придават повече свобода и правят всяко пространство да изглежда по-голямо и просторно. Ако имате възможност да преустроите жилището си по този начин, интериорните дизайнери съветват да предприемете тази стъпка без да се колебаете.