Тенденциите в цветовете за интериора за 2020 година

Няма по-бърз или лесен начин да вдъхнете живот в дома си, от този да му подарите нов цвят на стените. Но изборът на цветове може да се окаже трудна задача – кое е модерно, как и къде ще стои най-добре, колко време ще запази свежестта си? Esteta Interiori събра мнението на няколко експерти от света на дизайна, които да ни разкрият техните прогнози за актуалните цветове на боята за интериори за 2020 г.
1. Дзен зона
Успокояваща и неутрална палитра от цветове, носеща усещане за топлина и уют. Изграждането на нежна комбинация от бледо зелени и земни цветове ще бъде топ визия в интериора. Тази естествена гама е лесна за прилагане, използване и пасва идеално почти във всяко помещение в дома. Основни цветове в тази гама са каменисто, бледо кафяво, розово-коралово и светло сиво. Тези цветове отлично се комбинират с естествени материали, като дърво и ратан, меки мебели в топли цветове и керамика с матово покритие. По-светлите цветове от палитрата са подходящи да бъдат използвани навсякъде, както в интериора, така и отвън. Акцент от тъмно кафяво или корал ще създаде настроение и изтънчена атмосфера.
2. Цветна експлозия
Дълбоките екзотични нюанси ще бъдат желани в обзавеждането и стените през 2020. Забелязва се тенденция в дизайна, наблягаща върху текстурата. Многото и различни слоеве в цветовете и мебелите привличат интереса и впечатляват. „Пикантни“ цветове като тъмно лилаво и розово в комбинация със златни акценти ще излязат на преден план и ще внесат спокойно усещане във вътрешните пространства. Ключови цветове ще са керемидено червено, бледо розово, плътно синьо и златно. Комбинират се добре с текстилни и меки мебели, естествени тъкани, керамика и ръчно тъкани материи. Тази цветова комбинация добавя свежа и уютна вибрация към интериора, а акцентите от месинг внасят нотка разкош.
3. Топли неутрални тонове
Очаквайте да видите промяна към по-топлите бели, сиви и неутрални цветове през 2020 г. Движейки се напред, неутралната палитра ще прикове погледите, приближавайки ни до земните нюанси. Цветовете, използвани в неутралната гама са бяло, сиво и каменно. В обзавеждането се комбинират с мек дървесен тон, месингови и медни акценти. Тези универсални неутрали „работят“ еднакво добре във интериора и извън него. Помислете да ги комбинирате с наситени цветове, например оранжево, червено или кафяво.

Топли неутрални тонове