Дом в средиземноморски стил

Средиземноморския стил е изключително популярен в обзавеждането на дома. Независимо дали става дума за малки или големи къщи, разположени в малки или големи градове и села можем във всеки един момент да видим и усетим един уникален и стил и после да го разпознаем във всяка една част от света, където е пренесен.

Разбира се, там по крайбрежието на Средиземно море този стил прави най-голямо впечатление, за което допринасят морският полъх и слънцето и така къщите изглеждат впечатляващо.

Средиземноморския стил може да бъде решен в няколко цветни комбинации. Любим на мнозина е Тосканския стил, в който мебелите са в стил “Рустик”, а стените в пясъчно жълто и цвят охра. За да пресъздадете атмосферата на Тоскана, се нуждаете само от няколко малки декоративни елемента:

  1. Боядисайте стените в цвят пясъчно жълто, или охра.
  2. Изберете груби/ селски мебели. Този интериор не търпи финия дизайн и крехките линии. Вместо това изисква солидност.
  3. Включете плочките в обзавеждането — може да облицовате камината с плочки, или да покриете част от стената зад нея. Ако нямате против хладния под, може да сложите каменни плочи и по пода. Така успешно ще създадете усещане сякаш се намирате в Италия.
  4. Кожа и дърво в обзавеждането. Тъмните мебели ярко ще контрастират със стените. Може да използвате кожена тапицерия, за да постигнете по-добър ефект.

Друг вариант за средиземноморски интериор, е да преобразите дома си в гръцки тонове. Бяло и синьо са акцентите, които ще очароват гостите. Заложете и на геометричните линии и форми, а също и на елинистичния стил в интериора, за да пресъздадете атмосферата. По този начин ще се почувствате сякаш сте на някой райски остров.

А ето и от как да го постигнете:

  • Синьо и бяло по стените
  • Цветни саксии на балкона или двора
  • Х-образни декорации или геометрични фигури.
  • Мебели в елинистичен стил
Дом в средиземноморски стил - цветове и форми 5

Елегантните и фини извивки и дърворезба придават средиземноморски чар на интериора, без в същото време да го правят прекалено претрупан, както се случва с мебелите в барока.

— Изберете тъмнокафяво, бяло или черно, за мебелите в този стил. Ще получите ефектен контраст, който ще очарова вашите приятели и гости.

Дом в средиземноморски стил - цветове и форми