Винтидж стил в интериора

В наши дни изключително популярно е декорирането на дома във винтидж стил. Винтидж предметите са навсякъде около нас и перфектно се вписват сред модерните приспособления и интериор. Този стил е предпочитан и подходящ, дори ако разполагате с по-ограничен бюджет.

Знаете ли какво означава думата „Винтидж”? В буквален превод от френски означава „отлежало вино”. Днес тя е добила значение за колекционерска страст по стари предмети, които принадлежат на определена епоха. Например тези от 30те, 40те и 50те години на миналия век.

В какво точно се изразява винтидж стила? Погледнете снимките по-долу. Да, забелязвате преплитане на различни предмети като компютри, модерни и стилни мебели, с винтидж маси, шкафове и други аксесоари. Да, всичко това придава очарование на интериора.

Поместили сме няколко идеи и съвети, с които да започнете да декорирате вашия дом с шикозен винтидж привкус.

Цветове
За винтидж интериора са характерни цветовете на дървото , които често варират от светло до тъмно кафявото. За предпочитане е цвета на стените да е в бял, флорален или пастелен мотив. По този начин лесно се акцентира на автентичните и уникални предмети.

Подовата настилка
Подовата настилка при винтидж стила е от значение. За предпочитане е да изберете дървени ламели. Да, дървото присъства в почти всяка част от дома. Това е така, защото придава дълбочина и топлина на помещението. Избирайки измежду  ламиниран или трислоен паркет  с изкуствено и леко състарен вид, много по-лесно ще внесете винтидж стила у дома.

По-рядко, се среща интериор във винтидж стил, чиято подова настилка е от керамика. В случай, че не искате да загубите топлината и уюта, но държите визията да бъде на керамика или теракот със захабен (ретро) стил , си представете  ламиниран паркет, който визуално изглежда като теракот или керамик. Декорите са с изключително дълбоки фуги, което позволя на дъската да покаже пълния си потенциал и красота. Чудесно съчетание на чара, издръжливостта и комфорта на ламинирания паркет с желаната от вас визия.